Urządzenia i Akcesoria
Jajecznica z kiełbasą na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
150 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej na 0,5 cm półplastry
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
300 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
559.4 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1298.1 kJ /
310.2 kcal
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy omlet z białek
45 min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Kawa parzona
20 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Jajka sadzone na parze
15 min