
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 150 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej na 0,5 cm półplastry
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1298.1 kJ / 310.2 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 559.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Cosmoktail (bezalkoholowy drink)
5 min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min