
Urządzenia i Akcesoria
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
bułki tartej50 g
-
jajka (w tym 1 roztrzepane)2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki, mielonej¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)1 opakowanie
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
160.6 kcal /
671.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
242.3 mg