
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 50 g bułki tartej
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane)
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki papryki, mielonej
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)
- ziarna sezamu, białego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 671.8 kJ / 160.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 242.3 mg
Alternatywne przepisy
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1 godz. 50 min
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Piernikobrownie
1 godz.
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Warstwowa sałatka z szarpanym kurczakiem
40 min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min