Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
TM6 TM5

Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego

4.4 (266 ocen)

Składniki

  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 500 g mięsa mielonego, wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g bułki tartej
  • 2 jajka (w tym 1 roztrzepane)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki, mielonej
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)
  • ziarna sezamu, białego, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
671.8 kJ / 160.6 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcz
10.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
6.1 g
Sód
242.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy