Urządzenia i Akcesoria
Tosty pomidorowe z szynką serrano
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
30 porcji
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku pokrojone w 1-2 mm plastry
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 bagietka pokrojona na 30 kromek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 - 7 plastrów szynki długodojrzewającej, np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej (ok. 100 g), pokrojonej na kawałki6 - 7 plastrów szynki serrano (ok. 100 g), pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
170.3 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
219 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Pasta śródziemnomorska
15 min