Tosty pomidorowe z szynką serrano
TM6 TM5

Tosty pomidorowe z szynką serrano

4.8 (806 ocen)

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w 1-2 mm plastry
  • 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 bagietka, pokrojona na 30 kromek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 - 7 plastrów szynki serrano (ok. 100 g), pokrojonej na kawałki
    lub 6 - 7 plastrów szynki długodojrzewającej np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej (ok. 100 g), pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
219 kJ / 52 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
6.1 g
Tłuszcz
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
0.4 g
Sód
170.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy