Zupa grysikowa
TM6 TM5

Zupa grysikowa

4.3 (568 ocen)

Składniki

  • 200 g warzyw, korzeniowych, np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 40 g kaszy manny
  • 5 g koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
465.6 kJ / 111.3 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
3.6 g
Sód
327.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy