Urządzenia i Akcesoria
Powidła śliwkowo-czekoladowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
1300 g śliwek węgierek bez pestek
-
180 g cukru trzcinowego
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1854.6 kJ /
443.3 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
91.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Czekośliwka
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min