Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie

Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie

3.9 857 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków

Składniki

Kruche ciasto
  • orzechów włoskich, łuskanych
    90 g
  • mąki pszennej
    180 g
  • cukru pudru
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
  • żółtka
    2
  • skórkę otartą z ½ cytryny ekologicznej
  • soli
    1 szczyptę
Owocowe nadzienie
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry
    400 g
  • gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry
    450 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • miodu
    30 g
  • kardamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
Beza i pieczenie ciasta
  • białka
    3
  • cukru
    20 g
  • cukier puder do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 311.1 kcal / 1302.6 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...