![Marmolada porzeczkowo-jabłkowa Marmolada porzeczkowo-jabłkowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0893788b-fa2c-4e73-b7ea-9540fb361ab2/Derivates/13d3a637-53de-4d9a-abaa-e87f9ca67845.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonych porzeczek, świeżych
- 200 g jabłek, kwaśnych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 350 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4352 kJ / 1038 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem malinowy
40 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 Min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła wiśniowe
1h 55min