Urządzenia i Akcesoria
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
500 g czerwonych porzeczek, świeżych
-
200 g jabłek, kwaśnych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
350 g cukru żelującego 2:1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
4352 kJ /
1038 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
7.2 g
Węglowodany
247 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem malinowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min