Urządzenia i Akcesoria
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
5 słoików
Składniki
-
2000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
40 - 100 g cukru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8.2 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
1081 kJ /
258.2 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
62.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1h 15min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h 10min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9h
Czekośliwka
1h
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1h
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Dżem z owoców jagodowych
1h
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min