Urządzenia i Akcesoria
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
25 g cukru25 g cukru trzcinowego
-
30 g mąki pszennej
-
30 g masła
-
20 g migdałów, w płatkach
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
Ciasto muffinowe z truskawkami
-
350 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
260 g mąki pszennej
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
150 - 200 g cukru
-
250 g kefiru w temp. pokojowej
-
125 g oleju
-
3 jajka w temp. pokojowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
189 mg
Białko
5 g
Kalorie
1394 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min