Wersje kompatybilne
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
25
g cukru trzcinowego
lub 25 g cukru - 30 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 20 g migdałów, w płatkach
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
Ciasto muffinowe z truskawkami
- 350 g truskawek, świeżych, bez szypułek, przekrojonych na pół
- 260 g mąki pszennej
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 150 - 200 g cukru
- 250 g kefiru, w temp. pokojowej
- 125 g oleju
- 3 jajka, w temp. pokojowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1394 kJ / 333 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 189 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 Min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2h
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 Std. 45 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 Std. 15 Min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 Std. 10 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 Std. 10 Min