
Wersje kompatybilne
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
25
g cukru trzcinowego
lub 25 g cukru - 30 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 20 g migdałów, w płatkach
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
Ciasto muffinowe z truskawkami
- 350 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
- 260 g mąki pszennej
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 150 - 200 g cukru
- 250 g kefiru w temp. pokojowej
- 125 g oleju
- 3 jajka w temp. pokojowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 333 kcal / 1394 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 189 mg