Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką

Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką

4.2 587 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

Migdałowa kruszonka
  • cukru trzcinowego
    25 g
    25 g cukru
  • mąki pszennej
    30 g
  • masła
    30 g
  • migdałów, w płatkach
    20 g
  • cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
Ciasto muffinowe z truskawkami
  • truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
    350 g
  • mąki pszennej
    260 g
  • skrobi ziemniaczanej
    80 g
  • cukru
    150 - 200 g
  • kefiru w temp. pokojowej
    250 g
  • oleju
    125 g
  • jajka w temp. pokojowej
    3
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333 kcal / 1394 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 189 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...