Piernik staropolski cz. II
TM5 TM6

Piernik staropolski cz. II

4.5 (200 ocen)

Składniki

  • 1200 g ciasta piernikowego, z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
  • 200 - 230 g powideł śliwkowych
  • 420 - 440 g masy marcepanowej
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2464 kJ / 588 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 77 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy