Sos paprykowy à la Ajvar

Sos paprykowy à la Ajvar

4.8 606 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1 słoik

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    1000 g
  • cukru
    100 - 150 g
  • oleju
    70 g
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ząbki czosnku
    3
  • białego octu winnego
    50 - 70 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1601.8 kcal / 6706.4 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 76 g
Węglowodany 234.2 g
Błonnik 22 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 3934 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...