
Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy à la Ajvar
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1 słoik
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki1000 g
-
cukru100 - 150 g
-
oleju70 g
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
ząbki czosnku3
-
białego octu winnego50 - 70 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1601.8 kcal /
6706.4 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
76 g
Węglowodany
234.2 g
Błonnik
22 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
3934 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Ketchup
1 godz.
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Lutenica
1 godz. 50 min
Żółty ketchup
45 min