Sos paprykowy à la Ajvar

Sos paprykowy à la Ajvar

4.8 641 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1 słoik

Składniki

  • 1000 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 - 150 g cukru
  • 70 g oleju
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 - 70 g białego octu winnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 3934 mg
Białko 17 g
Kalorie 6706.4 kJ / 1601.8 kcal
Tłuszcz 76 g
Błonnik 22 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 234.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...