Sos paprykowy à la Ajvar
TM6 TM5

Sos paprykowy à la Ajvar

4.8 (537 ocen)

Składniki

  • 1000 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 - 150 g cukru
  • 70 g oleju
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 - 70 g białego octu winnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
6706.4 kJ / 1601.8 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
234.2 g
Tłuszcz
76 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
22 g
Sód
3934 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy