Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g wiśni, bez pestek
- 400 g cukru
- 1 łyżka agar-agar
- 3 łyżki wody
- 3 goździki
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2409 kJ / 575 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 139.3 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Dżem malinowy
40min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min