
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g wiśni, bez pestek
- 400 g cukru
- 1 łyżka agar-agar
- 3 łyżki wody
- 3 goździki
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2409 kJ / 575 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 139.3 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem malinowy
40 min.
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min.
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30 min.
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Dżem truskawkowy
1h 5 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30 min.