Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g śliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
-
300
g cukru żelującego 1:1
lub 150 g cukru żelującego 2:1 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6004 kJ / 1435 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 354.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Powidła wiśniowe
1h 55 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min