Urządzenia i Akcesoria
Dżem śliwkowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 słoiki
Składniki
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g śliwek bez pestek, przekrojonych na pół
-
150 g cukru żelującego 2:1300 g cukru żelującego 1:1
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1.4 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
1493.1 kJ /
356.9 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
92.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min