
Urządzenia i Akcesoria
Dżem śliwkowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 słoiki
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki250 g
-
śliwek bez pestek, przekrojonych na pół300 g
-
cukru żelującego 1:1300 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
356.9 kcal /
1493.1 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
92.2 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min