
Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe ciasto dyniowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
dyni obranej i pokrojonej na kawałki250 g
-
jajka4
-
cukru150 g
-
oleju słonecznikowego75 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczkę
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Lukier
-
cukru200 g
-
skórka z 1 pomarańczy świeżej, bez białych błonek
-
białko1
-
soku z pomarańczy świeżego1 łyżka
-
polewa czekoladowa (opcjonalnie) do dekoracji (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
374 kcal /
1564.8 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
53.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
206.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.