
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
mąki żytniej typ 720500 g
-
mleka600 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
jajka2
-
cukru (patrz wskazówka)130 - 150 g
-
soli1 szczypta
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół (patrz wskazówka)500 g
-
wody (patrz wskazówka)50 g
-
aromatu waniliowego1 łyżeczka
-
smalec ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
207.1 kcal /
867.2 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
37.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
55.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska