Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)

Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)

4.2 263 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

  • mąki żytniej typ 720
    500 g
  • mleka
    600 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • jajka
    2
  • cukru (patrz wskazówka)
    130 - 150 g
  • soli
    1 szczypta
  • truskawek, świeżych przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    500 g
    500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • wody (patrz wskazówka)
    50 g
  • aromatu waniliowego
    1 łyżeczka
  • smalec ilość do smażenia
    olej, ilość do smażenia (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 207.1 kcal / 867.2 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 55.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...