
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę100 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia20 g
-
warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki700 g
-
wody500 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
808.4 kcal /
3382.3 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
118.8 g
Błonnik
26 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
4355.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warzywna zupa krem
50 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min