
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
700 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
808.4 kcal /
3382.3 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
118.8 g
Błonnik
26 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
4355.5 mg