
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
- 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
- 700 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 808.4 kcal / 3382.3 kJ
- Białko
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Węglowodany
- 118.8 g
- Błonnik
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 4355.5 mg