Zupa krem z resztek warzyw
TM6 TM5

Zupa krem z resztek warzyw

4.6 (740 ocen)

Składniki

  • 100 g białego chleba tostowego, w kromkach, czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 700 g warzyw, mieszanych, resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
3382.3 kJ / 808.4 kcal
Białko
29.7 g
Węglowodany
118.8 g
Tłuszcz
25.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
26 g
Sód
4355.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy