![Zupa krem z resztek warzyw Zupa krem z resztek warzyw](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A60F60B7-BD07-4829-ABD2-370B57655063/Derivates/E873B756-AA43-4E29-83DD-324F47D4F422.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białego chleba tostowego, w kromkach, czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 700 g warzyw, mieszanych, resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 3382.3 kJ / 808.4 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 118.8 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 26 g
- Sód
- 4355.5 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem ze szpinaku
40min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 Min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa z białych warzyw
45min