![Rozdrabnianie parmezanu Rozdrabnianie parmezanu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5CF90AC5-BA84-4758-9EBB-BE8F65A99A79/Derivates/1DB38C2A-4C36-4324-A6D5-D452E00C4870.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan, bez skórki, pokrojonego na kawałki (3 cm) lub innego twardego sera
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1640.1 kJ / 392 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1376 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukier cynamonowy
5min
Siekanie cebuli
5min
Mielenie mięsa
35 min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25 Min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Rozdrabnianie orzechów
5min
Szybki sos pomidorowy
10min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5min
Bułka tarta
5min
Rozdrabnianie sera
5min
Cukier puder
5min
Kruszenie kostek lodu
5min