Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 250 g ziemniaków, młodych (Ø 3 cm), nieobranych, przekrojonych na pół
- 250 g marchewki, młodej, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 150 g pora, młodego, tylko białej części, pokrojonego w 0,5 cm krążki
- 180 g cebuli dymki, tylko białej części, przekrojonej na pół
Sos maślany z ziołami
- 6 - 8 gałązek tymianku, świeżego
- 6 - 8 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g masła
- 2 żółtka
- ½ łyżeczki musztardy
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 839.4 kJ / 200.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z pomidorami i fasolą
30min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25min
Sałatka rosyjska z burakami
1 Std. 10 Min
Sałatka z piersi indyka
20min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Sałata z sosem winegret
5min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35min