![Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5202BF95-73C0-482B-A35E-202FA7BE3737/Derivates/F6322844-AF9E-43BA-9CF2-9B3D7630C149.jpg)
Wersje kompatybilne
Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 mazzancolle, le code (vedi consigli)
- 1 cucchiaino di aneto secco + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di scalogno
- 250 g di topinambur, pelato e a fette sottili (peso netto)
- 300 g di panna fresca liquida
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 280 g di farro (cottura 15-20 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di gamberi e verdure
35 Min
Forever
10 Min
Cocktail di melagrana e scampi marinati (per 2 persone)
40min
Calulu di pesce
50 Min
Polpettone di seitan
50 Min
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40min
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30min
Tomino con coulis di fichi
55 min
Spuma di barbabietola con aringhe
1u. 15min
Cime di rapa e cous cous
35 Min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 Std. 45 Min