Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle
TM6 TM5 TM31

Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle

4.7 (6 ocen)

Składniki

  • 12 mazzancolle, le code (vedi consigli)
  • 1 cucchiaino di aneto secco + q.b.
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g succo di limone, spremuto fresco
  • 30 g di scalogno
  • 250 g di topinambur, pelato e a fette sottili (peso netto)
  • 300 g di panna fresca liquida
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 280 g di farro (cottura 15-20 minuti)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1942 kJ / 464 kcal
Białko
20.1 g
Węglowodany
39.9 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy