Canapè di anguria con feta e noci

Canapè di anguria con feta e noci

4.2 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
25 pezzi

Składniki

Emulsione aromatica
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 rametto
  • di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di succo di limone
    2 cucchiaini
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato fresco a piacere
    1 pizzico
Crema alla feta
  • di feta a pezzi
    150 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di succo di limone
    1 cucchiaio
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di anguria (circa metà anguria, grande)
    400 g
  • di gherigli di noci a metà
    40 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 50 kcal / 213 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...