Canapè di anguria con feta e noci

Canapè di anguria con feta e noci

4.2 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
25 pezzi

Składniki

Emulsione aromatica
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di succo di limone
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco a piacere
Crema alla feta
  • 150 g di Feta a pezzi
  • 60 g di formaggio fresco spalmabile
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di succo di limone
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 400 g di anguria (circa metà anguria, grande)
  • 40 g di gherigli di noci a metà

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 50 kcal / 213 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...