Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Risotto
- 15 g di scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di burrata
Terminare la preparazione
- 12 fette di melanzane grigliate (500 g circa)
- 250 g di passata di pomodoro
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette di riso al forno
1 Std. 35 Min
Bombette di Alberobello
40 Min
Bomba di riso
55min
Sformato di verdure
1 Std. 35 Min
Timballini di riso allo zabaione con asparagi e omelette delicata al Varoma
45 dk
Sformatini di uova e funghi
40 Min
Lasagna di mare con pesto di prezzemolo
1sa
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Rotolo di patate con salmone affumicato
1 Std. 10 Min
Ravioli 'Shao mai'
2 Std.
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Arancini di riso vegetariani
2 Std. 5 Min