![Baccalà, patate e funghi Baccalà, patate e funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/129787_424-0-2697-2697.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di patate, pelate e a rondelle sottili (2-3 mm)
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 20 g di mollica di pane
- 1 spicchio di aglio
- 350 g di funghi freschi pleurotus o altro tipo di funghi di consistenza robusta
- 60 g di vino bianco secco
- 250 g di brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Carciofi ripieni
50 Min
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Baccalà alla ligure
1 Std.
Alici ripiene
50 Min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Zuppa di baccalà
1 Std.
Baccalá alle olive
25 Min