Wersje kompatybilne
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 150 g di funghi surgelati misti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di pane raffermo, sbriciolato grossolanamente
- 180 g di provola affumicata a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1h
Polpette di funghi
1h
Polpette di funghi alla siciliana
50min
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Zuccottini di melanzane
45min
Pancotto con cime di rape
40 min
Crema di funghi e noci
15 Min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4h 15min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 Min
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1h
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 Min
Funghi champignon ripieni
1ωρ. 5 λεπτ.