![Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone) Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CD1886C-E2A9-4478-A35B-7DDDB7E77786/Derivates/CE6D9CAC-2C27-4244-AD83-94EB97D67E63.jpg)
Wersje kompatybilne
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 150 g di funghi surgelati misti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di pane raffermo, sbriciolato grossolanamente
- 180 g di provola affumicata a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di funghi
1 Std.
Trofie pesto e champignon
30 Min
Polpette di funghi alla siciliana
50 Min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4 Std. 15 Min
Carciofi in agrodolce
30 Min
Funghi ripieni Gorgonzola e noci
1 Std.
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15 min
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Funghi champignon ripieni
1 Std. 5 Min
Contorno di funghi cremosi
35 min
Salsiccia e cardoncelli
55 min