Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di rucola, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di gherigli di noci sgusciati
- 10 g di pistacchi al naturale, sgusciati
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di olio extravergine di oliva delicato (già pesato in una caraffa)
- 100 g di ricotta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2733.6 kJ / 653.4 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 224.8 mg
Alternatywne przepisy
Penne lisce al ragù di trevisana
40 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 dk
Orecchiette speck e radicchio
35 dk
Tagliatelle mediterranee
35 dk
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Caserecce allo sgombro e limone
30 Min
Rigatoni capricciosi
1sa
Trofie alla rucola, crescione e noci
25 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 dk
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35 dk
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 min