![Alici ripiene al Varoma Alici ripiene al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/223646.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 alici fresche, pulite ed aperte a libro (250 g circa) (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30 min
Pesce spada all'arancia
40 мин.
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1ч. 45 мин.
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Salmone e carciofi al Varoma
55 min
Tegamini di cipolle e alici
1 godz.
Salmone farcito
1 Std. 5 Min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 мин.
Pesce spada agrumato
35 min
Alici alla Reggina
45 min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 godz.
Calamari alla napoletana
40 мин.