Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 alici fresche, pulite ed aperte a libro (250 g circa) (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Triglie in salsa piccante
30 min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Orata al sale
40min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 godz.
Sgombri all'agro
1h 45min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 min
Alici alla Reggina
45min
Insalata di calamari
55 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1sa 10 dk
Calamari ripieni
1h 30min