Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di porro a listarelle
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 350 g di funghi finferli freschi, puliti e a pezzi
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di panna da cucina
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Trofie pesto e champignon
30 min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Tagliatelle ai funghi
1h
Spaghetti alla carbonara
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35 min
Garganelli chiodini e patate
50min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min