![Bavette pancetta e finferli Bavette pancetta e finferli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2728DBE7-4B22-4F50-BAAF-90913D4ED97A/Derivates/e4e95b12-97f3-48df-acac-29aa020c92ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di porro a listarelle
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 350 g di funghi finferli freschi, puliti e a pezzi
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di panna da cucina
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 godz.
Fusilli tricolore
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Farfalle ai quattro formaggi
25 Min
Pasta sfiziosa
30 min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 min
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min
Spaghetti all'amatriciana
35 min