![Baccalá alle olive Baccalá alle olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48D2730C-C678-4EAE-A814-5407AD230F88/Derivates/AF075FF1-7B00-48CA-B61C-A7D46B1AA967.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 pomodori ciliegino a metà
- 3 pizzichi di origano fresco
- 10 olive verdi
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà gratinato
1 Std.
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Calamari alla marchigiana
35 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Polpo al vino rosso
1 Std.
Baccalà con peperoni cruschi
50 min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Zuppa di baccalà
1 Std.
Baccalà alla livornese
35 min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Moscardini al limone
30 Min