Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di peperoni verdi a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di patata a cubetti (1-2 cm)
- 500 g di acqua
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 8 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7322 kJ / 1750 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 306.1 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di ceci e castagne
1h 20min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Pasta integrale fagioli e cozze
1h
Zuppa montanara
1h
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h
Polpetti affogati
45min
Baccalà alla Soutelo
30min
Zuppa del pescatore
50min
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10 min
Trippa alla trasteverina
45min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Calamari alla napoletana
40min