![Zuppa di fagioli e cozze Zuppa di fagioli e cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3AE3BA46-449B-4577-AB68-EA588E3B49B7/Derivates/6A0281B6-22FF-49B0-AFF4-8CAF7E6E735E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di peperoni verdi a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di patata a cubetti (1-2 cm)
- 500 g di acqua
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 8 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7322 kJ / 1750 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 306.1 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40p
Tegamino di vongole e zucchine
40p
Zuppa di funghi e pescatrice
45min
Cassola cagliaritana
1h
Ditalini polpo e cozze
1 Std. 10 Min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40p
Zuppa montanara
1h
Zuppa di patate e carciofi
1h
Crema di scampi
1h 30min
Zuppa di baccalà
1h
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 Min
Calamari alla napoletana
40p