![Far Breton with prunes Far Breton with prunes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6CFBE26E-14AF-4F3B-9AAE-4E9A3B2DF406/Derivates/CD39E228-1BDB-420E-975A-2F559A0E0573.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pitted prunes
- 50 g dark rum
- butter, for greasing
- 100 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 4 eggs
- 500 g full cream milk
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1081.3 kJ / 257.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.3 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Almond tuiles
30 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Spiced red wine pears
45 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Pistachio and Almond Filo Coil
1 godz. 15 min
Traditional Christmas cake
3h 15 min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2h 40min
Frangipane cake
1h 45min
Crab Tart
2 Std. 30 Min
Almond pastry
25min