Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pitted prunes
- 50 g dark rum
- butter, for greasing
- 100 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 4 eggs
- 500 g full cream milk
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1081.3 kJ / 257.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.3 mg
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Almond tuiles
30 min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 min
Stone fruit galettes
50 min
Tiraccino
1h 5 min
Poppy seed strudel
3 Std. 15 Min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Mixed berry clafoutis
40 min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Almond and pear tart
40 min