![Vegan almond dip Vegan almond dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7bfa9d685b56b20fb4e4bfee94725e49/Derivates/94a78d78fcd01a005ac9b15b71a738e07c27fce1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ tsp ground coriander
- ¼ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 2 garlic cloves
- 100 g raw almonds
- 20 g nutritional yeast
- 15 g Bragg's® liquid aminos (see Tip)
- 100 g water
- 100 g grapeseed oil
- 60 - 80 g lemon juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 355 g
- Kalorie
- 6645.2 kJ / 1588.2 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 151.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 17.4 g
- Sód
- 1015.6 mg
Alternatywne przepisy
Almond milk
1 Std. 5 Min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3u.
Vegan butter
8 godz. 5 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Vegan Aquafaba Butter
2 godz. 25 min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30min
Basic nut butter
30min
Almond milk powder
30min
Oat milk
25min
Baked beans
13h 25min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1h