![Broccoli stem falafel Broccoli stem falafel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e09e0544-5ec7-4532-9bff-1ea5f2b344d2/Derivates/3ee00fc0-cc91-49bf-afa0-94f320ec7fde.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g dried chickpeas
- water, to soak
- 4 garlic cloves
- 100 g onion, cut into quarters
- 5 sprigs fresh coriander, stalks and leaves
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 3 tsp baking powder
- 100 g broccoli stem (see Tips)
- vegetable oil, to fry (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 861.5 kJ / 205.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 999.3 mg
Alternatywne przepisy
Falafel with beetroot hommus
20min
Mexican corn salad
25min
Potato pancakes
45 Min
Berry and polenta porridge
20min
Nut butter dressing
5 Min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Pumpkin tahini smash
40min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25 Std. 20 Min
Summer dahl
35 Min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min
Soula's Spanakopita
1h 35min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min