![Tomato and olive tapenade mini bruschette Tomato and olive tapenade mini bruschette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a406c771-c86c-4ac8-a387-c370a8e159c0/Derivates/325ffa0f-84ee-45b6-86f9-5f503564eeb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g pitted black olives, premium quality
- 1 tsp baby pickled capers
- 1 anchovy fillet
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 baguette, cut into slices (1 cm thick) and toasted
- 100 g tomatoes, deseeded and cut into small pieces
- 5 - 6 fresh basil leaves, torn
- 80 g feta cheese, crumbled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580.9 kJ / 138.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 349 mg
Alternatywne przepisy
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2sa
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15min
Smoked salmon mousse
5 Min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min