Urządzenia i Akcesoria
Pâtè with Riesling
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
-
water400 g
-
duck livers or chicken livers, thoroughly cleaned250 g
-
salt1 ¾ tsp
-
dried bay leaf½
-
whole black peppercorns6
-
Riesling150 g
-
salted butter softened, cut into pieces180 g
-
Port or cognac1 tbsp
-
ground black pepper⅛ tsp
-
bread toasted, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
353.9 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1111.7 kJ /
264.7 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Chai-spiced nut butter
15 min
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Mixed mushroom pâté
1 godz. 25 min
Ukrainian borscht
35 min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Borscht with Polish dumplings
1 godz. 30 min
Mushroom pâté
1 godz. 15 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 godz. 25 min