Urządzenia i Akcesoria
Harissa yoghurt dressing
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
265 g
Składniki
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
lemon juice20 g
-
Greek-style natural yoghurt200 g
-
harissa paste (see Tips)1 tbsp
-
sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 265 g
Sód
1033.2 mg
Białko
18.5 g
Kalorie
747.5 kJ /
178.7 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Feta Dip
5 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons (Thermomix® Spiralizer, using modes)
20 min
Spiralized veggie nests with baked eggs & harissa mushrooms (Thermomix® Spiralizer, using modes)
1 godz.
Mexican slaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Mustard and cheddar mash
30 min
Whipped Feta
35 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Bistro Mayonnaise
5 min
Mushroom risotto
30 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Layered Thai green vegetable curry and rice
45 min