Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet shortcrust pastry
- 75 g raw sugar
- 100 g unsalted butter, cold, cut into pieces
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 250 - 350 g grapes, cut into halves
- 130 g blanched almonds
- 130 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 30 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch sea salt
- 2 eggs
- 2 tbsp jam of choice
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2277.1 kJ / 544.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Pastry Tartlets
1h 45 min
CA Digital Flipbook #2 (Sensor)
Brak ocen
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Carrot Cake
1h 20 min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20 min
Rhubarb crumble
45 min
Gin and tonic drizzle cake
1h
Shortcrust pastry with lard
35 min
No-cook jam
24sa 15 dk
Thirty second whole orange cake
1h 15 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1h 10 min
Traditional Apple pie
1h 30min