Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli oil
- 200 g olive oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 2 dried red chillies or long red chillies, ends removed
Bean purée
- 3 garlic cloves, unpeeled
- ½ fresh red chilli, deseeded if preferred and cut it into halves (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 800 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp ground smoked paprika, to taste
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Assembly
- 40 - 50 g anchovy fillets, in oil, drained and separated
- 1 baguette loaf, thinly sliced and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 535 kJ / 127.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 163.2 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Salsa verde
5 Min
Smoked salmon mousse
5 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Mushroom pâté
1h 15min
Sicilian prawn salad
40 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Scallops with pea purée
25 min
Tapenade
10 min