Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Honey labne
- 500 g Greek-style natural yoghurt
- 30 g honey
Pickled fruits
- 120 g water
- 1 orange, zest only (4 cm strips), no white pith (flesh segmented and reserved)
- 1 tsp vanilla bean paste
- 375 g verjuice (see Tips)
- 200 g honey
- 200 g rhubarb, trimmed and cut into thin pieces (5 mm)
- 250 g strawberries, hulled and cut into halves
- 2 pears, cored and cut into thin wedges (5 mm)
- 2 peaches, stones removed and cut into thin wedges (5 mm)
- 1 sprig fresh mint
- edible flowers, for decorating (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 350.6 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 104.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde
5min
Seafood panzanella
1h
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Dessert pizzas (Jo Whitton)
1h 15min
Gluten free chocolate halva cake
1h
Black sesame mochi ice cream
23h
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min
Gluten free chicken and pear pie
2h 40min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29h 10 min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Simple chocolate hazelnut cake
1h 15min
Broccoli almond soup
30 min