Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, for greasing
- 6 fresh tomatoes, large (similar size - see Tips)
- 1 tsp salt, plus extra for sprinkling
- 150 g brown onion, cut into halves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g pork loin steak, cut into cubes (2-3 cm)
- 200 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.3 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 594.1 mg
Alternatywne przepisy
Beef spezzatino
1h 45 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2u. 50min
Pork fillet with mustard
35 min
Beef Burgundy
1h 45 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 min
Rabbit stew
1h
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15 min
Creamy mushroom and chicken zoodles
40 min
Hungarian goulash
1h 30min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15 min