Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 7 sprigs fresh mint leaves, torn or cut into pieces
- 40 g lemon juice
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp paprika
- 1 tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 500 g water
- 700 g Dutch carrots (approx. 3 bunches), peeled and tops trimmed
- 200 g feta cheese, crumbled, for garnishing (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.8 kJ / 256.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 759 mg
Alternatywne przepisy
Cypriot grain salad
45min
Linguine with lemon and prosciutto
25min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Colourful quinoa salad
40min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Steamed greens with lemon feta
20min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h