![Kangaroo Bolognaise (Mark Olive) Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c879ecc2a802e9e94b1b19946e1ca5f7/Derivates/68d799c5f43db155dcaa6ea6fd743711aff751fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kangaroo fillet, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 onion, cut into quarters
- 80 g carrot, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 80 g red wine
- 50 g dried bush tomato (optional)
- ½ tsp ground lemon myrtle
- ½ tsp ground saltbush
- ½ tsp ground sea parsley
- ½ tsp dried bush tomato powder
- ½ tsp ground pepperleaf
- ½ tsp ground wattleseed
- 1 tsp sea salt
- 3 lemon myrtle leaves, crushed
- cooked pasta of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.3 kJ / 258 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 405.4 mg
Alternatywne przepisy
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Vegan bao sliders
Brak ocen
Roasted peach ice-cream
25h 20min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 Std. 35 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10 Min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Minced Meat
35 min
Swedish meatballs and mash
50 min