Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kangaroo fillet, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 onion, cut into quarters
- 80 g carrot, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 80 g red wine
- 50 g dried bush tomato (optional)
- ½ tsp ground lemon myrtle
- ½ tsp ground saltbush
- ½ tsp ground sea parsley
- ½ tsp dried bush tomato powder
- ½ tsp ground pepperleaf
- ½ tsp ground wattleseed
- 1 tsp sea salt
- 3 lemon myrtle leaves, crushed
- cooked pasta of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.3 kJ / 258 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 405.4 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1h 40 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24hod. 40min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Gluten free focaccia bread
1h
Quinoa puddings with raspberry sauce
2 godz.
Ham broth, Parmesan gnocchi and radish (Ray Capaldi)
4h 15min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 Std. 40 Min
Salt-free chicken stock paste
45 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 Min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Burger pickles (Thermomix® Cutter)
2 Std. 10 Min