Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g yellow curry sauce (see Tip)
- 200 g coconut milk
- 2 tsp Chicken stock paste
- 200 g water
- 400 g fresh egg noodles
- 2 bunches bok choy, cut into pieces
- 4 hard-boiled eggs, peeled and cut into quarters
- fresh bean sprouts, to serve
- fried shallots, to serve
- fresh coriander, to serve
- 1 fresh long red chilli sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3147.8 kJ / 752.3 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1748.2 mg
Alternatywne przepisy
Japanese ramen noodles
1h
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min
15-minute noodles
15min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30min
Salmon freekeh "nasi goreng" (Diabetes)
55min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min