![Insalata di lenticchie e menta Insalata di lenticchie e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E18F2C6-CB10-49FF-825E-4A3AC83348B3/Derivates/249E168F-3A5D-419B-A2BE-189A19973E0A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1200 g di acqua
- 200 g di lenticchie secche
- 200 pomodorini ciliegia in quarti
- 1 cipolla rossa a fette sottili (1-2 mm)
- 8 - 10 foglie di menta fresca, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mattonelle di miglio in salsa
45 min
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1 godz. 40 min
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
5h 15min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 min
Tofu al cartoccio con verdure
40 min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 godz.
Vinaigrette zenzero e limone
5 min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20min
Insalata di quinoa colorata
35min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 min
Cous cous veloce con verdure crude
20min