Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastella
- 2 uova
- 200 g di birra chiara
- 160 g farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Vellutata di fagiolini
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di burro
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 400 g di fagiolini verdi freschi a tocchetti
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 400 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (2-3 cm)
- olio di arachidi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280.3 kJ / 545 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 438.5 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di carote
35 Min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Vellutata di ceci
1h 10min
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45 Min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30 Min
Crema di piselli
45 Min
Crema di spinaci e Asiago
45 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 Min
Crema di piselli con chips di prosciutto crudo
30 Min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 Min