Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 600 g di bulbi di finocchio a fettine (0.5 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 351.7 kJ / 84.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote
35 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 Min
Purè di cavolfiore profumato al tartufo
25 min
Purè di broccoli
40 Min
Purè di carote e peperoni arrostiti
25 min
Purè di carote all'olio di oliva
30 Min
Purè di patate e barbabietola
50 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min
Crema di barbabietola
10min
Purè di carote speziato
50 Min