![Purè di finocchi Purè di finocchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A04115A-A906-43A8-96D5-0A0C63D5DB61/Derivates/d1ab91fe-66aa-4b54-9a96-97a24dd284a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 600 g di bulbi di finocchio a fettine (0.5 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 351.7 kJ / 84.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di zucca e porri
45min
Finocchi e gamberi allo zafferano
35min
Vellutata di coste
35min
Crema di zucca e calamaretti
35min
Crema di mele e cioccolato (TM6)
25min
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Purè di carote all'olio di oliva
30min
Purè di carote arrosto
1h
Purè di zucca e patate
1h 30min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45min
Crema di zucca al profumo di cannella
40min
Crema di finocchi
35min