Panzanella con mandorle e acciughe

Panzanella con mandorle e acciughe

4.7 113 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di pane toscano a pezzi 2-3 cm (vedere varianti)
  • 5 foglie di basilico fresche lavate
  • 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 rametto di origano fresco le foglioline lavate
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 filetto di acciuga sott'olio
  • 25 g di mandorle pelate
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 130 g di acqua
  • 20 g di aceto bianco
  • 300 g di pomodoro cuore di bue
  • 50 g di cipolla rossa di Tropea a fette (5 mm circa)
  • sale (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 338 kcal / 1414 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...