Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di puntarelle (peso lordo)
- 10 cubetti di ghiaccio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
- 4 filetti di acciughe sott'olio, scolati
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 20 g di aceto di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 min
Contorno di verza
35 min
Ribollita
2 godz. 30 min
Contorno di cavolo nero
20min
Cavolo rosso stufato
45 Min
Carciofi stufati
30 Min
Contorno di taccole al pomodoro
40 Min
Cime di rapa stufate
55 Min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 Min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 Min
Taccole speziate all'asiatica
30 Min
Contorno di agretti
40 Min