![Puntarelle alla romana Puntarelle alla romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/131997_419-103-2482-2482.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di puntarelle (peso lordo)
- 10 cubetti di ghiaccio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
- 4 filetti d'acciuga sott'olio, scolati
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 20 g di aceto di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Filetto di agnello ripieno sottovuoto con contorno di agretti
3h 45min
Carciofi alla romana
50 min
Radicchio in saor
3h 45min
Catalogna con olive e capperi
50 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Contorno di cavolo nero
20 min
Contorno di agretti
40 min
Carciofi stufati
30 min
Contorno di verza
35 min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min
Contorno di taccole al pomodoro
40 min