Vellutata di carote con pesto di foglie

Vellutata di carote con pesto di foglie

4.7 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Pesto di foglie di carote
  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di pinoli, tostati
  • 40 - 45 g di foglie di carote pulite
  • 90 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Vellutata di carote
  • 40 g di scalogno a pezzi
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di carote ben pulite e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 400 - 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470.5 kcal / 1969 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 616.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...