Wersje kompatybilne
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto allo sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
- 30 g di pomodori secchi
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati
- 130 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
Riso basmati integrale
- 200 g di riso basmati integrale, (cottura 10 minuti)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1553.2 kJ / 371.2 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 分钟
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40min
Riso nero vegetariano
35min
Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
30 分钟
Insalata di farro con ravanelli e rucola
40min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20min
Quinoa alla caprese
30 分钟
Insalata di riso nero al profumo di cannella
45min
Insalata di riso nero
1h
Insalata di riso integrale (vegan)
1h
Riso integrale al pesto di rucola
45min
Tabulè di quinoa e tonno
40min