Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 250 g tomatoes, halved
- 140 g red peppers, deseeded and quartered
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 100 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 30 g red onion, quartered
- 50 g avocado
- 20 g Medjool dates, pitted
- 25 g olive oil
- ½ tsp dulse flakes, dried
- 1 tsp tamari
- 1 Tbsp cider vinegar
- 340 g kelp noodles, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 718 kJ / 172 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Coconut and Chocolate Easter Cake
3 Std.
Five Grain Porridge with Cardamom and Cinnamon Drizzle
30min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2 godz. 35 min
Camille Carrot and Almond Cakes
1h 35min
Wholefood Pancakes with Vanilla and Cinnamon Poached Apples
1 Std. 25 Min
Exotic Fruit Pudding
5min
Veggie 'Burritos'
20min
Quinoa Salad
35min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35min