Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 400 g fresh tuna, cut in pieces (3 cm x 3 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 Tbsp dried oregano, plus 1 pinch for sprinkling
- 350 g ripe tomatoes, peeled and quartered
- 50 g water
- 15 g pickled capers, drained
- 20 green olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 50.22 g
- Węglowodany
- 3.06 g
- Tłuszcz
- 18.67 g
- Błonnik
- 1.15 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Pork with Spinach Lentils
20min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Octopus and Potato Salad
40min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min
Cod with citrus butter
50 Min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1h
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min