Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 400 g fresh tuna, cut in pieces (3 cm x 3 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 Tbsp dried oregano, plus 1 pinch for sprinkling
- 350 g ripe tomatoes, peeled and quartered
- 50 g water
- 15 g pickled capers, drained
- 20 green olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 50.22 g
- Węglowodany
- 3.06 g
- Tłuszcz
- 18.67 g
- Błonnik
- 1.15 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50 menit
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10 min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Cod with citrus butter
50 menit
Shrimp stuffed bell peppers
1j 25 menit
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 menit
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Full menu: lentils, pork tenderloin and salad
2h 40 min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1j
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1j
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
1 Std. 45 Min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min